Naamloos document Johan & Jan

Only Friends & NJOY DIVING

Only Friends & NJOY DIVING

NJOY DIVING gaat een 2e duikschool starten bij ONLY FRIENDS op het Ronald McDonalds Sportcentre te Amsterdam Noord!!

Na een fantastische start en het eerste jaar van NJOY DIVING zijn wij in contact gekomen met Roy & Dennis Gebbing, mannen met een goed en boeiend verhaal over dat sporten van kinderen met een lichamelijke of geestelijke beperking mogelijk moet zijn! Uit deze gedachten is in 2000 de sportvereniging ONLY FRIENDS opgericht met in eerste instantie de sport voetballen maar in de jaren daarna uitgebreid met handbal, rolstoelbasketbal, kickboxen, judo, aerobic & streetdance en nu dan ook met onze passie DUIKEN!! Graag verwijzen wij U naar de website www.onlyfriends.nl waar U het verhaal en de droom van Dennis Gebbing kan “beleven” één sportcentrum als “homebase” voor ONLY FRIENDS in Amsterdam Noord! Op de site vind U informatie over de veschillende sporten maar ook foto's, filmpjes en tv-uitzendingen over Dennis en zijn OLNY FRIENDS.

De duikschool, voor kinderen (8-25 jaar) met een beperking welke lid zijn of willen worden van ONLY FRIENDS, zal onder de naam ONLY FRIENDS - NJOY DIVING gebruik gaan maken van de 2 zwembaden en faciliteiten van het Ronald McDonalds Sportcentre. Het therapiebad is 4x17 meter voorzien van een in diepte instelbare bodem, water van 34 graden en faciliteiten om kinderen met een beperking veilig met behulp van een railsysteem van uit de kleedkamers, door of langs de douche in het therapiebad te brengen of halen. Voor de kinderen met een mindere beperking staat het grote bad, 17x25 met een gedeeltelijke in diepte instelbare bodem en water dan 25 graden, tot onze beschikking.

Tijdens het 10 jarig sportfeest voor alle leden en begeleiders van ONLY FRIENDS heeft NJOY DIVING zich gepresenteerd als de nieuwe sportafdeling duiken naast alle informatie en beantwoorden van de vele vragen was het mogelijk voor de kinderen om eens een echte duikuitrusting om te hebben en adem te halen met behulp van de ademautomaat en het vest met de inflator op te blazen en met de deflator te ontluchten. Op deze middag hebben er zich 22 kinderen, lid van ONLY FRIENDS, op gegeven voor “duiken” of beter kennis te laten maken met de duiksport, de belevenis van het ademen en kijken maar vooral spelen onderwater! Het wachten is nu op het seintje dat de zwembaden gevuld, verwarmd en de diverse installatie getest zijn en dat de baden vrij gegeven worden voor gebruik, wij gaan dan op een zaterdag een gezellige duik-introductie organiseren van de 22 ingeschreven kinderen, hierover worden de kinderen persoonlijk benaderd.


Wanneer U dit leest en hierover meer wilt weten, neem dan gerust contact op met NJOY DIVING, klik op contact.Naamloos document